top of page
Αναζήτηση

7 μυστικά για ψυχική και σωματική τόνωση το καλοκαίρι


Είναι γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι είναι «αλλιώτικο». Αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα που δεν την περιμέναμε και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι.

Δοκιμάζονται οι ισορροπίες μας και μας προβληματίζουν οι πρόσφατες εξελίξεις και τι αυτές θα σημαίνουν για το μέλλον μας.

Για τους περισσότερους η έννοια των φετινών καλοκαιρινών διακοπών, έχει αλλάξει από αυτό που μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει… ανεμελιά, διασκέδαση, αλλαγή σκηνικού...

Πως όμως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε δυναμικά τις προκλήσεις, εάν δεν βρούμε τρόπους ξεκούρασης και τόνωσης για τον εαυτό μας; Εάν δεν φορτώσουμε τις μπαταρίες για να αξιοποιήσουμε όλο το δυναμικό μας στις απαιτήσεις που πιθανώς θα δημιουργηθούν;

Υπάρχουν τρόποι και σε αυτές τις συνθήκες ; Ναι υπάρχουν, σε οποιεσδήποτε συνθήκες!

Ανέξοδοι ή με μικρό κόστος αλλά με σπουδαία αποτελέσματα για να ξεφύγεις από το στρές και το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των σκέψεων που σε καταβάλουν.


Σου παρουσιάζω 7 πολύτιμα μυστικά για να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις το καλοκαίρι σου και να προσφέρεις στον εαυτό σου την ψυχική και σωματική ξεκούραση που έχεις τόσο ανάγκη!

  • Άλλαξε την ρουτίνα σου!

Εάν δεν μπορείς να πας τις διακοπές που συνήθιζες, δοκίμασε μια μικρή απόδραση έστω και για λίγες μέρες για να αλλάξεις περιβάλλον. Αλλά ακόμη και μένοντας στο σπίτι μπορείς να απολαύσεις διακοπές. Πώς; Ξεκίνησε να κάνεις αυτά που δεν είχες χρόνο στην καθημερινή ρουτίνα σου. Μια βόλτα που θ’ ανακαλύψεις όμορφες κρυφές γωνιές της πόλης, ένα μουσείο που λαχταρούσες να επισκεφτείς, κολύμπι στην ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα, κηπουρική με τα παιδιά σου, ένα άθλημα που ήθελες να ξεκινήσεις.. και πόσα άλλα που εσύ ξέρεις…

  • Αποδεσμεύσου από τα περιττά «πρέπει»

«Πρέπει» και κανόνες για όλα, που έχουμε μάθει από πολύ μικροί. Τι ώρα θα ξυπνήσω, ποιά θα κοιμηθώ, τι θα μαγειρέψω, πότε θα ψωνίσω, πότε θα καθήσω….

Ξέχασε τα όλα! Ξέφυγε από τα ωράρια και το πρόγραμμα που σε πιέζει.

Κάνε αυτό που σου αρέσει, την ώρα που σου αρέσει.

Πιθανώς να μου πεις «αυτό δεν γίνεται όταν έχεις οικογένεια»… Γιατί όχι ? Παράσυρε τους αγαπημένους σου σε μια νέα περιπέτεια! Γίνε ο εμπνευστής για να ζήσετε μαζί «διακοπές» απ’ το καθημερινό μοτίβο, να ανακαλύψετε διασκεδαστικές εμπειρίες και να μοιραστείτε στιγμές κεφιού και αγάπης. Βγαίνοντας απ’ τα «καθωσπρεπίστικα» κλισέ που έχουμε μάθει να λειτουργούμε, θα συνδεθείς πιο ποιοτικά και ουσιαστικά με τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου.

Και μην ανησυχείς, με σωστή επικοινωνία, αγάπη και σεβασμό μπορείς πάντα να επαναφέρεις τον ρυθμό που χρειάζεσαι για να λειτουργήσει το οικογενειακό πρόγραμμα. Για λίγο όμως, μπορείς και αλλιώς…πιο ευχάριστα, πιο ελεύθερα, πιο δημιουργικά!!

  • Κάνε διακοπές..από την τεχνολογία

Κλείσε τον υπολογιστή σου, απέφυγε τα μέιλ σου και κάνε αποτοξίνωση από τα social media. Ο χρόνος ξεκούρασης είναι πολύτιμος και μην τον σπαταλάς πάνω σε μια οθόνη.

Ζήσε την στιγμή για σένα και όσους αγαπάς, νοιώσε τα συναισθήματα που σου προκαλεί η κάθε ευχάριστη εμπειρία και δεν χρειάζεται να τα αποτυπώσεις σε μια «εικονική πραγματικότητα». Ότι σε ενδιαφέρει.. ο εαυτός σου, η φύση, οι άνθρωποι της ζωής σου.. τα έχεις γύρω σου. Τα υπόλοιπα.. αναρωτήσου, τα έχεις πραγματικά ανάγκη ;

  • Έλα σε επαφή με την φύση

Εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσεις ένα περίπατο στο βουνό και να ανακαλύψεις καταπράσινα μονοπάτια. Βόλτα για κολύμπι σε μια απόμερη παραλία, ή στη κρυφή λίμνη.

Μια ολοήμερη εκδρομή για εξερεύνηση και πικ νικ στο δάσος που πάντα σκεφτόσουν. Συντονίσου με τις μυρωδιές, τους ήχους και τις εικόνες και αφέσου να νοιώσεις την «ροή» της ζωής τριγύρω σου.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή ολιγόλεπτη επαφή με την φύση έχει ηρεμιστική δράση και μειώνει τα επίπεδα του στρές στον άνθρωπο. Με αποτέλεσμα να προσφέρει σημαντικά στην ψυχική και σωματική ευεξία.

  • Γίνε κολλητός με τον εαυτό σου

Στη δίνη της καθημερινότητας αγωνίζεσαι να μοιράσεις χρόνο σε όλους και για όλα. Αλλά παραμελείς κάποιον που θεωρείς ότι τον έχεις δεδομένο, τον εαυτό σου! Θυμήσου όμως ότι όλες οι σχέσεις θέλουν αφοσίωση και δουλειά για να διατηρηθούν και να ανθίσουν και το ίδιο ισχύει για την σχέση με τον εαυτό σου!

Τι καλύτερο από το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών να αρχίσεις να ασχολείσαι μαζί του; Να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια να τον γνωρίσεις καλύτερα.

Μίλησε του, έχει τόσα να σου πει, τοσα ενδιαφέροντα χαρίσματα να σου δείξει.

Ενθάρρυνε τον στα όνειρα του, ησύχασε τις αγωνίες του. Στήριξε τον και εμπιστεύσου τον, θα στο ανταποδώσει γενναιόδωρα.

Και πάνω απ’ όλα μάθε να τον αποδέχεσαι και να τον αγαπάς άνευ όρων γιατί είναι ο καλύτερος φίλος που σου αξίζει!

  • Εστίασε σε ότι σε κάνει να χαμογελάς

Σιγουρα υπαρχουν πολλα που φερνουν ασυναισθητα το χαμογελο στα χειλη σου.

Μια όμορφη σκέψη, μια γλυκιά ανάμνηση από το παρελθόν. Χαμογέλασε με ένα τραγούδι που αγαπάς, ένα μυρωδάτο φαγητό, μια αγκαλιά με τους αγαπημένους σου, ένα όμορφο δειλινό με φίλους, μια πράξη βοήθειας σε συνάνθρωπο σου.

Αναλογίσου τις επιτυχίες σου και νοιώσε ευγνωμοσύνη για τις πολύτιμες στιγμές που βιώνεις στη ζωή σου.

Ξέχνα για λίγο τις υποχρεώσεις, την αγωνία για το αύριο, τα αρνητικά και τις αναποδιές. Εστίασε στα πολλά σημαντικά θετικά που έχεις, αποδέξου τα σαν πολύτιμα «δώρα» και χαμογέλασε!

  • Ονειρέψου!!

Τα όνειρα είναι πηγή ζωής! Δίνουν νόημα στη ζωή μας και είναι η κινητήριος δύναμη για να βελτιωθούμε και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η ιστορία της ανθρωπότητας μας έχει δείξει ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα όταν έχει όραμα. Το ίδιο το όνειρο τον παρακινεί να αλλάξει και να βρει τους τρόπους να το κατακτήσει.

Γι’ αυτό μην σταματάς να ονειρεύεσαι! Δημιούργησε εικόνες με χρώματα και αισθήσεις για όλα όσα ποθείς για τον εαυτό σου και να ξέρεις ότι είσαι ικανός να τα πετύχεις!



Μπορείς να κάνεις αυτό το καλοκαίρι, ένα από τα καλύτερα της ζωής σου. Οι πηγές χαράς και ευτυχίας είναι ανεξάντλητες, αρκεί να θέλεις να τις ανακαλύψεις. Ξεκίνησε σήμερα!

54 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
3ef0a7_c6cb746de9b2499da5225bb5a8e4d77c_
bottom of page